Poleti dneve lahko preživite ob Bohinjskem Jezeru, katerega temperatura vode se poleti dvigne tudi do 24°C.

 
bohinjsko jezero
 

S turistično ladjo se lahko popeljete po jezeru, če pa želite sami odkrivati skrite kotičke obale jezera, si lahko izposodite čoln, kajak, ali kanu s katerim se lahko spustite tudi po reki Savi.

 
kajak bohinj
kajak bohinj
 

Možna je tudi izposoja gorskih koles, organizirano je tudi športno plezanje in kanjoning. Na jezeru in Savi pa je možen tudi ribolov.

 
 
 

V sosednji vasi Studor je ranč, kjer se lahko vključite v jahalno šolo, če pa ste že izkušen jahalec vas bodo islandski konji popeljali po bližnji okolici.

 
 
laz
 

Če pa ste navdušeni hribolazci, lahko preživite dan v Bohinjskih planinah, kjer je planšarstvo še vedno živo. Bohinjske planine so tudi odlična izhodiščna točka za izlet na Sedmera jezera in za vzpon na Triglav.

 
 
 

Če želite v miru preživeti dan v neokrnjeni naravi, se lahko sprehodite po dolini Mostnice v dolino Voje.

 
 

V bohinjskih gozdovih in na planoti Pokljuka pa z malo sreče najdete tudi kakšnega jurčka.

 
 
ZIMA

Goste sprejemamo tudi pozimi saj je eno največjih smučišč Vogel oddaljeno le 2km, smučišče Kobla pa 7km. Na smučiščih je organizirana tudi šola smučanja za vaše malčke.

 
 

Tekaške proge v dolini Bohinja in bližini jezera so urejene brž ko zapade sneg. Če pa ste ljubitelj turnega smučanja, je Bohinj idealen kraj za snežne užitke.